• Burgerschap en maatschappij

    Geef iets terug aan de maatschappij en maak er met elkaar een betere wereld van

Burgerschap en maatschappij

Burgerschap is de manier waarop je deel kunt nemen aan de maatschappij en je zo helpt die vorm te geven. Burgerschap komt tot uiting op verschillende gebieden zoals het politieke, sociale, culturele en economische vlak. Op al deze gebieden kun je iets teruggeven aan de maatschappij en er zo met elkaar een betere wereld van maken. We laten je graag zien dat de wereld groter is dan de vierkante meters op school.

Het Gemini College draagt hier een steentje aan bij door het opzetten van diverse projecten. Hierbij werken alle afdelingen samen. Je gebruikt je handen (bijvoorbeeld bij de bouw van een huis voor een goed doel in Zuid-Afrika) of je hoofd (op het gebied van ontwerp, organisatie en planning).

Daarnaast kun je de handen uit de mouwen steken in onze wereldkeuken waarbij je niet alleen voor je leeftijdsgenoten mag koken, maar ook voor de ouderen in de wijk.

Onze kennismakingsdagen

Op het Gemini College dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw mogelijkheden te verkennen en je talenten te ontdekken. Nieuwsgierig naar wat onderzoekend onderwijs voor jou kan betekenen? Kom dit dan zelf ontdekken tijdens één van onze kennismakingsmomenten. Onderstaand de data van oktober tot februari

  • Oktober kennismakingsles groep 8 start 12:30 uur tot 14:45 uur (TIP)
  • Hou de website in de gaten voor alle data en tijden

Onze Open Avond en Open Huis worden beoordeeld met een 9. Dit mag je dus niet missen.

Contact

Hebben jij en je ouders/verzorgers nog vragen? Je kunt altijd samen met hen een afspraak maken met de directeur of de afdelingsmanager van de opleiding van jouw keuze.

Directeur Gemini College Ridderkerk:
dhr. Gerard Langenberg (gerard.langenberg@ozhw.nl)

Gemini Vakcollege vmbo-bk:
mevr. Ineke Maliepaard (ineke.maliepaard@ozhw.nl)

Gemini mavo:
dhr. Jurgen van Sichem (jurgen.van.sichem@ozhw.nl)

Gemini havo-vwo
dhr. Wim van Zelst (wim.van.zelst@ozhw.nl)

Ook kunt u bellen voor een afspraak via telefoonnummer (0180) 48 69 99