• Open Avonden

Altijd weer iets te ontdekken

Impressies van ons Open Huis

1 x per jaar organiseert het Gemini College Ridderkerk het Open Huis voor de kinderen uit groep 7 en 8 en hun ouders. Het is altijd gezellig druk en met het thema “Ontdekken” maakt iedereen kennis met o.a. ons Vakcollege Techniek. Een afdeling die al gebruik maakt van VR lassen, houtbewerking d.m.v. Laser cutting en 3D printing voor het maken van modellen. Daarnaast gebruiken we al enige tijd met succes het flexrooster, hebben we masterclasses voor alle opleidingen en de 2-jarige brugperiode. De kinderen kunnen tijdens het Open Huis eigen talenten ontdekken tijdens de rondleidingen, workouts en proefjes. Hiernaast kun je de video-impressies vinden. Wij wensen je veel plezier!

Impressies van onze Open Avonden

2 x per jaar (november en januari) organiseert het Gemini College Ridderkerk de Open Avonden voor de kinderen uit groep 7 en 8 en hun ouders. Het is altijd gezellig druk en met het thema “Ontdekken” maakt iedereen kennis met o.a. ons Vakcollege Techniek. Een afdeling die al gebruik maakt van VR lassen, houtbewerking d.m.v. Laser cutting en 3D printing voor het maken van modellen. Daarnaast gebruiken we al enige tijd met succes het flexrooster, hebben we masterclasses voor alle opleidingen en de 2-jarige brugperiode. De kinderen kunnen tijdens het Open Huis eigen talenten ontdekken tijdens de rondleidingen, workouts en proefjes. Hiernaast kun je de video-impressies vinden. Wij wensen je veel plezier!

Ontdek de pluspunten van het Gemini College

• Diverse opleidingen/niveaus mogelijk: Vakcollege (vmbo & mbo), (H)TL (vmbo Theoretische Leerweg en Gemengde Leerweg + eventueel doorstroom naar havo) en het Lyceum (havo/atheneum).
    • Lessen op je eigen afdeling, waardoor je snel iedereen leert kennen.
    • Leren op afwisselende manieren: werken op je laptop en in practica, projecten, groepswerk, presentaties, excursies en internetopdrachten.
    • Veel aandacht voor het verkennen en ontwikkelen van jouw talenten.
    • Slimmer ‘leren’: hoe pak je het beste je schoolwerk aan?
    • Stap voor stap ontdekken wat je kunt en wat je wilt. Zo kun je de juiste keuzes maken voor je toekomst.
    • Voor (H)TL en Lyceum-leerlingen: de mogelijkheid om het Cambridge-certificaat Engels te behalen.
    • Een goede voorbereiding op het vervolgonderwijs.
    • Extra aandacht in de plusuren voor leerwegondersteuning.
    • Gepersonaliseerde leerroutes waar dat mogelijk is.

Je eigen laptop

Alle leerlingen van Het Gemini College werken in een digitale leeromgeving op de eigen laptop. Hiermee hebben ze altijd en overal veilig toegang tot het huiswerk, lesrooster, lesmateriaal en opdrachten. Bovendien draagt de digitale leeromgeving bij aan afwisselend onderwijs, betere concentratie en er zijn minder boeken nodig. De laptops worden door middel van een huurkoopcontract via The Rent Company verkregen.

Op het Gemini College dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw mogelijkheden te verkennen en je talenten te ontdekken. Nieuwsgierig naar wat onderzoekend onderwijs voor jou kan betekenen? Kom dit dan zelf ontdekken tijdens één van onze kennismakingsmomenten. Onderstaand de data van oktober tot februari

• Oktober kennismakingsles groep 8 start 12:30 uur tot 14:45 uur (TIP)
  • Hou de website in de gaten voor alle data en tijden